Снимка Стана ясно колко автомобили са напуснали столицата през последните 48

...
Снимка Стана ясно колко автомобили са напуснали столицата през последните 48
Коментари Харесай

Над 90 000 коли са излезли от столицата за два дни

Снимка 

Стана ясно какъв брой коли са напуснали столицата през последните 48 часа. 91 240 транспортни средства са излезли от София на 21 и 22 май - последният работен и първият почивен ден за 24 май, регистрират трафик камерите на Агенция " Пътна инфраструктура ". Най-много транспортни средства в посока Бургас са минали по Автомагистрала " Тракия " - 23 082. След това е Автомагистрала " Хемус " - 17 829 МПС, Автомагистрала " Струма " - 16 530, пътят София-Калотина - 9 202.

За облекчение на трафика по Автомагистрала " Тракия " в понеделник и вторник /24 и 25 май/, когато доста водачи ще пътуват към столицата, в региона на ж.п. надлеза при 159-ти км ще има две ленти за София и една за Бургас. Поради ремонтно-възстановителни работи на оборудването, придвижването се прави в двете посоки в платното за Бургас. В 2-километров сектор на територията на област Бургас /от 334-ти до 336-ти км/ на Автомагистрала „ Тракия " в платното за София придвижването е в една лента заради ремонтни действия на настилката в дейната и спешната лента. Необходимо е водачите да карат с нараснало внимание и да съблюдават прецизно ограничаването на скоростта - 70 км/ч.

Заради ремонт е лимитирано придвижването в сектора сред пътните възли „ Чирпан - Изток " и „ Стара Загора " на Автомагистрала „ Тракия. За ремонта на над 23 км от трасето са затворени и двете платна и трафикът минава по обходен маршрут, написа cross.bg.

Пътуващите от София към Бургас се отклоняват при пътен възел „ Чирпан - Изток " на Автомагистрала „ Тракия " по път II-66. Оттам по второкласния път ще не престават до пътен възел „ Стара Загора - Кольо Ганчев ", който е на път II-66 и път I-5 Стара Загора - Димитровград. След това придвижването е по път I-5 до пътен възел „ Стара Загора ", където водачите ще не престават по Автомагистрала „ Тракия ". Пътуващите от Бургас към София се отклоняват при пътен възел „ Стара Загора " на Автомагистрала „ Тракия " по път I-5 до пътен възел „ Стара Загора - Кольо Ганчев ". От там по път II-66 ще не престават до пътен възел „ Чирпан - Изток ", с цел да се качат още веднъж на Автомагистрала „ Тракия ".

Алтернативен маршрут на сектора в ремонт на Автомагистрала „ Тракия " е Подбалканският път I-6 София - Бургас. Агенция „ Пътна инфраструктура " моли водачите да употребяват и първокласния път за по-голямо улеснение при пътешестване в пиковите дни и часове.

Алтернативен маршрут на Автомагистрала „ Хемус " в посока Монтана и Видин са проходът „ Петрохан " и пътят през Искърското дефиле. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е Автомагистрала „ Струма ".

Агенция „ Пътна инфраструктура " моли водачите да съблюдават разпоредбите за придвижване, да карат деликатно и със съобразена скорост, да не се подхващат рискови изпреварвания и да не употребяват спешните ленти по автомагистралите за по-бързо напредване при претрупан трафик. По този метод се попречва прекосяването на транспортните средства със специфичен режим на придвижване. Емоционалното шофиране не подсигурява по-кратко пътешестване, само че заплашва живота и здравето на всички останали, които съблюдават разпоредбите.

В секторите от първокласната, второкласната и третокласната пътна мрежа, в които е въведена краткотрайна организация на придвижването поради ремонтни действия, е належащо водачите да плануват повече време за пътешестване, заради по-ниската скорост на придвижване при осъществяването на строителни работи или да употребяват различни направления.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР